Prilikom projektovanja porodičnih objekata i stanova, posebnu pažnju posvećujemo prostorima za naše mlađe klijente – tinejdžere. U našim projektima, sobe za tinejdžere postaju sopstveni mikro-svetovi, u kojima se odrasta, uči, druži ili odmara.

Analizom potreba tinejdžera u prostoru, ove specifične sobe prepoznali smo kao potpuno samostalne celine, koje spajaju karakteristike dnevne i noćne zone, i omogućavaju fleksibilnost, kako u korišćenju, tako i u dizajnu. Prilikom oblikovanja enterijera tinejdžerskih soba, posebno je važno prepoznati identitet i karakter korisnika, ali i predvideti kako prostor i dizajn mogu da učestvuju u odrastanju.

Potrebe mladih u stambenom prostoru prožimaju elemente ambijenata za okupljanje i druženje, razonodu, hobije, odmor i učenje, zbog čega je u sobama za tinejdžere potrebno uključiti elemente karakteristične za dnevne, radne sobe i spavaće sobe. U našim projektima, ovi funkcionalni mikroambijenti kreirani su kroz jedinstven dizajn, u kome se funkcije pretapaju i nadovezuju, tako da se maksimizuju sve funkcionalne celine.

MODERNE SOBE ZA TINEJDŽERKE

Prostor za rad i učenje u našem dizajnu soba za tinejdžere pokazatelj je kako urediti malu sobu u kojoj se preklapa više zona. Radni sto u našem dizajnu postaje multifunkcionalni prostor, koji se dizajnerski prožima sa prostorom za odlaganje – policama i ormanima, i svojim dimenzijama je prilagođen različitim aktivnostima. Isti prostor može se koristiti za učenje, druženje, hobije, ili čak kao home office.

Prožimanje dnevne i noćne zone u sobama za tinejdžere

Režimi korišćenja tinejdžerskih soba imaju najveće promene tokom dana, zbog čega je potrebno da podrže različite aktivnosti. Zbog fleksibilnosti korišćenja, u dizajnu težimo tome da nijedna funkcija ne dominira prostorom, već da sve zajedno čine jedinstvenu celinu, povezanu upečatljivim arhitektonskim detaljima, poput lukova, boja, ili materijala.

Kao i kuće i stanovi, i tinejdžerske sobe poseduju sopstvenu podelu na dnevnu i noćnu zonu, iako je njihova granica disperzna i suptilna. Pored kreveta, ormara i radnog stola koji su nezaobilazni funkcionalni elementi, moderne sobe za tinejdžerke u našem dizajnu sadrže i mikroambijente dnevnih soba, sa različitim, najčešće custom-made prostorima za sedenje, koji omogućavaju okupljanje i druženje u atraktivnom prostoru.

MODERNE SOBE ZA TINEJDŽERKE SA CUSTOM MADE PROSTOROM ZA SEDENJE

Personalizovani dizajn dečijih soba – Između dečije sobe i „stana u stanu“

Kako bismo odabrali adekvatan prostorni akcenat koji postaje svojevrsni pečat sobe, prvi korak u dizajnu dečijih soba je upoznavanje tinejdžera i specifičnih interesovanja i hobija, kako bismo oblikovali baš njihov prostor. U personalizovanom dizajnu tinejdžerskih soba, ključni motiv je prožimanje elemenata živih boja, jake geometrije – kakvi bi se mogli sresti u dečijim sobama, sa pažljivo odabranim komadima nameštaja, prostorima za odlaganje, rad i okupljanje, koji liče na „odraslije“ ambijente prisutne u ostatku stana ili kuće. Naš pristup projektovanju tinejdžerskih soba tretira ove prostore gotovo kao zasebne stanove u stanovima, koji imaju autonomiju u odnosu na ostatak prostorija.

TINEJDŽ SOBA

Moderne tinejdžerske sobe kao prostori za druženje i hobije

Upravo u prelasku između detinjstva i odraslog života, prostori za druženje i okupljanje u modernim tinejdžerskim sobama predstavljaju „prelazne“ prostore. Dok se u odnosu na oblikovanje dečijih soba ovi prostori mogu prepoznati kao nekadašnje površine za igru, artikulacijom prostora uvođenjem različitog nameštaja za sedenje, afirmiše se druženje i boravak više ljudi u prostoru, koji nalikuje živopisno dizajniranoj dnevnoj sobi.

Sobe za tinejdžere najčešće su inspirisane muzikom, određenim stilovima, putovanjima, ili određenom omiljenom bojom, koja postaje dizajnerski motiv prostora. U stanu u Knez Mihajlovoj tinejdžerska soba je personalizovana akcentima zlatne boje i neonskim svetlima koja sa crnim detaljima unose nesvakidašnji dizajn u svakodnevni prostor.

Pored definisanja prostora za druženje, u našim projektima ističemo i hobije tinejdžera kao značajan deo dizajna, jer upravo kroz detalje koji ih afirmišu stvaramo jedinstvene i personalizovane prostore. Bilo da su u pitanju sportovi, programiranje ili umetnost, hobije prevodimo u arhitektonski izraz, koji ističe individualnost svakog našeg mladog klijenta.

FOTO GALERIJA

DEKORACIJA SOBE ZA TINEJDŽERE

KAKO URADITI MALU SOBU ZA TINEJDŽERE

SOBE ZA DEČAKE TINEJDŽERE

DEVOJAČKA SOBA                                                                                                                                                                                      

MUŠKA SOBA ZA TINEJDŽERE

UREĐENA SOBA ZA TINEJDŽERE                                                                                                                                                              

MODERNE SOBE ZA TINEJDŽERKE SA CUSTOM MADE PROSTOROM ZA SEDENJE